meet the chef

Meet The Chef: een miniserie bestaande uit vier afleveringen waarin je kennismaakt met verschillende gerenommeerde chefs. Na een succesvol eerste seizoen (bekroond met de IPRA Golden World Award), is het tweede seizoen volledig gewijd aan de Belgische gastronomie.

Het doel van Meet The Chef is om unieke verhalen uit de Belgische gastronomie te visualiseren voor het grote publiek, en zo te laten zien hoeveel toewijding er zit achter de perfectie waar iedere chef naar streeft. Over ieder detail wordt nagedacht, van de keuze voor de servietten en ingrediënten, tot de eersteklas gastervaring. Niets wordt aan het toeval overgelaten, en alles wordt tot in de perfectie uitgevoerd.

Elke aflevering is anders en benadrukt de persoonlijkheid, passie en motivaties van de betreffende chef. Ze hebben allemaal een andere visie en aanpak, maar één ding hebben ze gemeen: hun passie voor het vak en hun zoektocht naar uitmuntendheid.

Frédéric Chabbert – Dôme

Hij is vastberaden en weet wat hij wil: Frédéric Chabbert. Aan het begin van zijn carrière besluit hij dat hij voor Alain Ducasse wil werken en slaagt erin om binnen vier jaar omhoog te klimmen tot de rang van derde chef kok in Alain’s Louis XV in Monaco. Hij reist de wereld rond, doet ervaring op in in de Verenigde Staten en Azië, en verdient zijn strepen als sous-chef en uiteindelijk als chef kok. Zelfs na twee sterren te hebben behaald in Hong Kong, zoekt hij naar meer. Deze mindset vertaalt zich naar het ondernemerschap, en het openen van Dôme.

Sam Van Houcke – Maste

Sam Van Houcke heeft zijn vaardigheden als chef niet te danken aan opgedane ervaring bij grote restaurants. In plaats daarvan werd hij bekend bij het grote publiek door mee te doen aan internationale wedstrijden. Na een overgangsjaar waarin hij grote prijzen won, zoals de Europese ‘Global Chef Challenge’, opende hij restaurant Maste in Gent. In dit restaurant staat de Hygge-cultuur – de Deense gezelligheid – centraal.

Benoît Neusy — L’impératif

Benoît Neusy’s motivatie haalt hij uit de relaties die hij met zijn gasten heeft opgebouwd: dankzij hun steun blijft zijn carrière zich doorontwikkelen. Toen Benoît op 21-jarige leeftijd afstudeerde aan de hotelschool, opende hij een traiteurszaak.

Omdat hij merkte dat zijn kookkunsten goed in de smaak vielen, besloot hij 5 jaar later om tijdens zijn weekenden een part-time restaurant te runnen. De overweldigend positieve feedback zorgde ervoor dat hij besloot om fulltime voor het restaurant te gaan. Het waren wederom zijn gasten die, overtuigd door zijn talent, hem aanspoorden om voor zijn eerste ster te gaan. In 2013 bereikte hij deze mijlpaal.Marcelo Ballardin — Oak

Van kindsbeen af wilde Marcello Ballardin muzikant worden. In plaats daarvan kwam hij, na een omweg via human resources en een studie biologie, in de keuken terecht. Hij begon z’n carrière bij driesterrenrestaurant Hertog Jan, en waar hij in eerste instantie koken zag als alleen werk, is hij door de jaren heen uitgegroeid tot een gepassioneerd chef. Nu is hij creatief leider van Oak: het met een Michelinster beloonde restaurant dat hij runt met zijn man Dominique D’Hooge.

klant

lightspeed

categorie

branded content