Soulvizion Zakelijk heeft voor Lightspeed een serie recruitment video’s ontwikkeld. Samen met de HR-afdeling van Lightspeed hebben er gesprekken plaatsgevonden met hun huidige werknemers. Er is geanalyseerd en in kaart gebracht wat de drijfveren van de huidige werknemers zijn en er is vervolgens een strategie bepaald waarmee hun positiviteit en gedrevenheid onder de aandacht kan worden gebracht van potentiële werknemers. Wat zorgt ervoor dat de huidige werknemers iedere dag met zoveel plezier naar hun werk gaan? En wat biedt Lightspeed hen dat ze niet bij een ander bedrijf kunnen krijgen of willen krijgen?

Voor de verschillende functies binnen Lightspeed was er telkens een andere aanpak vereist. Bij de zeer technische functies was het belangrijk om een meer pragmatische aanpak te hanteren, en bij andere functies kwamen we erachter dat er een beter resultaat behaald zou worden als we meer op het gevoel zouden inspelen.

Vanuit Soulvizion Zakelijk is er geadviseerd om te gaan voor zowel een algemene film als films die inspelen op specifieke functies. Bij het zien van de algemene film krijg je als potentiële werknemer een goed idee van het bedrijf waarin je terecht komt en krijg je een gevoel bij het bedrijf. Bij de films voor de specifieke functies spelen we in op het type kandidaat dat aangetrokken dient te worden en de eigenschappen die hierbij van belang zijn.

Hieronder zijn beide voorbeelden te zien:

Algemene HR film:

 

Specifieke film afdeling Strategic Alliances:

 

Naast het ontwikkelen van HR-films voor techbedrijven als Lightspeed, heeft Soulvizion Zakelijk ook veel ervaring met het maken van HR-films met een vleugje humor. Bij sommige doelgroepen kan deze aanpak zeer effectief zijn. Dit is ook gebleken na het inzetten van de volgende HR-video voor het vinden van keukenpersoneel van wegrestaurant Hajé:

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een HR-video? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

heeft u een project in gedachten?